Acılı Fasulye Çorbası |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Acılı Fasulye ÇorbasıMalzeme - 2 su bardağı haşlanmış fasulye - 3 yemek kaşığı Sıvı Sana - 2 adet sivri biber - 1 adet kuru soğan - 2 adet domates - 6 su bardağı et suyu - Tuz - karabiber - Sosu için - 2 yemek kaşığı Sıvı Sana - 1 tatlı kaşığı kuru nane - 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber Hazırlanışı Sivri biberlerin tohumlarını çıkarıp, kıyınız Kuru soğanın kabuklarını soyup, piyazlık doğrayınız Domatesi, rendenin geniş tarafı ile rendeleyiniz Fasulyeleri önceden ıslatıp, haşlayınız Haşlanmış fasulyeleri, 3 su bardağı et suyu ile mikserde püre haline getiriniz Tavada 3 yemek kaşığı Sıvı Sanayı kızdırıp, kuru soğanları pembeleşinceye kadar kavurunuz Pembeleşen soğanların içine kıyılmış sivri biberleri ilave edip, sote etmeye devam ediniz En son olarak rendelenmiş domatesi, püre haline gelmiş fasulyeleri ve kalan et suyunu tuz - karabiberi ilave edip, kaynatınız Pişen çorbayı servis tabağına alıp, küçük bir tavada Sıvı Sanayı, kuru naneyi, kırmızı pul biberleri kavurup çorbanın üzerine döküp, çorbayı sıcak olarak servis ediniz |
|