Aşçıbaşı Çorbası |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Aşçıbaşı ÇorbasıAşçıbaşı Çorbası tarifi - Aşçıbaşı Çorbası yapilisi Malzemeler: 4 yemek kaşığı tereyağlı margarin 2 yemek kaşığı un 2 adet tavuk göğsü (veya hindi göğsü) 2 adet domates 6 su bardağı tavuk suyu 1 yemek kaşığı salça Yarım su bardağı tel şehriye 1 su bardağı kırmızı mercimek 1 adet kuru soğan 1 tatlı kaşığı kekik 1 tatlı kaşığı kuru nane Yarım demet maydanoz Tuz, karabiber Yapılışı: Tavuk göğüslerini şeritler halinde doğrayın Kırmızı mercimeği ayıklayıp, nişastası gidene kadar bir süzgecin içinde yıkayın Kuru soğanı ayıklayıp, rendeleyin Domateslerin kabuklarını soyup, küp küp doğrayın Derin bir tencerede tereyağlı margarini kızdırıp, içine unu ilave edin Unun kokusu çıkıncaya kadar kavurun Un pişince içine rendelenmiş soğanları ilave edip, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurmaya devam edin Soğanlar renk alınca, salçayı ekleyip, salçanın kokusu çıkana kadar pişirin Daha sonra içine yıkanmış kırmızı mercimekleri ve tavuk suyunu ilave edip, kaynatın Mercimekler tavuk suyunda pişince, çorbayı mikserden çekin Püre haline getirdiğiniz çorbayı tekrar tencereye koyup, bir taşım kaynatın Çorba kaynamaya başlayınca içine doğranmış tavuk parçalarını, domatesleri, kekiği, kuru naneyi, tuz ve karabiberi ilave edip, tavuk etleri pişene kadar çorbayı bir taşım kaynatın ve servis tabağına alın Kıyılmış maydanoz ile süsleyip, sıcak olarak servis edin |
|