Dügün Corbasi |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Dügün CorbasiDÜGÜN CORBASI Malzeme 500 g yaglica et (koyun gerdan veya dana) 1 kucuk sogan ( Soyulmus), 1 kucuk havuc (kazinmis ), tane karabiber, 6 kasik un, yarim bardak sut, 2 yumurta sarisi, 2 kasik tereyagi veya margarin, 1 cay kasigi kirmizi biber Yapilisi Et tencereye konup uzeri 4 parmak asacak sekilde soguk su ilave edilir Sogan, havuc ve tane karabiber katilip etler iyice yumusayincaya kadar pisirilir Pisen et tencereden alinip, soguyunca kucuk kupler halinde dogranir Et suyu suzulup baska bir tencereye alinir Un birkac kepce et suyu ile iyice karistirilir ve tencereye ilave edilir Tuz konulup 10 dakika kaynatilir Sonra etler konup bir tasim daha kaynar Sut ve yumurta sarisi (terbiye) hafifce cirpilarak karistirilir ve atesten alinan corbaya dikkatli ve hizli bir sekilde corbaya katilir Kirmizi biberli yag yapilir, corbanin uzerine gezdirilir |
|