Yöresel öz çorbası Antep |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Yöresel öz çorbası AntepMALZEME; 2 su bardağı dövme 1,5 su bardağı süzme yoğurt 1 adet tavuk budu yada göğsü 1 yemek kaşığı yağ 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber 1 çay kaşığı karabiber 1 adet yumurta Tuz ve yeterince su TARİFİ: Dövme yıkanıp bol su ile ocağa konurBir taşım kaynayınca altı kapatılarak bir gece bekletilirErtesi gün tekrar ocağa alınarak iyice pişirilirDaha sonra süzgeçten geçirilirPişen tavuğun suyu süzülmüş olan dövemeye konurTavuk etleri iyice didikleyerek çorbaya konurSüzülmüş yoğurdun içine yumurta akı konarak bir kapta iyice çırpılırKısık ateşte iyice ısınıncaya kadar karıştırılırIsınınca hazırlanan çorba yoğurda yavaşça ilave edilirPişen çorba ocaktan alınırBir tavada yağ iyice kızdırılır,içine kırmızıbiber eklenerek çorbanın üzerine dökülürÇorba servise hazırdır |
|