Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Çorba

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
antep, çorbası, yöresel

Yöresel öz çorbası Antep

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yöresel öz çorbası Antep



MALZEME;

2 su bardağı dövme

1,5 su bardağı süzme yoğurt

1 adet tavuk budu yada göğsü

1 yemek kaşığı yağ

1 tatlı kaşığı kırmızıbiber

1 çay kaşığı karabiber

1 adet yumurta

Tuz ve yeterince su

TARİFİ:

Dövme yıkanıp bol su ile ocağa konurBir taşım kaynayınca altı kapatılarak bir gece bekletilirErtesi gün tekrar ocağa alınarak iyice pişirilirDaha sonra süzgeçten geçirilirPişen tavuğun suyu süzülmüş olan dövemeye konurTavuk etleri iyice didikleyerek çorbaya konurSüzülmüş yoğurdun içine yumurta akı konarak bir kapta iyice çırpılırKısık ateşte iyice ısınıncaya kadar karıştırılırIsınınca hazırlanan çorba yoğurda yavaşça ilave edilirPişen çorba ocaktan alınırBir tavada yağ iyice kızdırılır,içine kırmızıbiber eklenerek çorbanın üzerine dökülürÇorba servise hazırdır


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.