06-27-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Karidesli Maydanoz Çorbası
Karidesli Maydanoz Çorbası -Karidesli Maydanoz Çorbası Malzemeleri -Karidesli Maydanoz Çorbası Tarifi
Malzemeler
100 gr iç bakla
2 büyük patates
1 soğan
3 demet maydanoz
25 gr margarin
1 çay kaşığı curry
800 ml tavuk suyu
Tuz
Karabiber (taze çekilmiş)
50 gr karides (donmuş)
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Hazırlanışı
Bir gece önceden ıslatılmış baklaları haşlayın ve kabuklarını soyun Yarısını bütün kullanmak üzere ayırın Patatesleri, soğanları soyun, küp küp doğrayın, maydanoz yapraklarını kıyın Saplarını küçük küçük doğrayın Yağı bir tencerede kızdırın, soğan, patates, maydanoz sapları ve baklaların kalan yarısını biraz kavurun Curry ilave edip bir iki çevirin Tavuk suyunu koyun ve ağzı açık olarak 15 dakika orta ateşte pişirin Mikserle püre haline getirin ve ince süzgeçten geçirin Karideslerin çözülmesini bekleyin Kuvvetli ateşte sıvı yağ ile 1-2 dakika kavurun Tuz, biber ekleyin Çorbaya tuz, karabiber koyun, kaynatın En son, ayırdığınız baklaları ve maydanoz yapraklarını ilave edin Tabaklara koyun, üzerlerine karideslari serpiştirin
|
|
|