Yoğurtlu Taze Fasulye Çorbası |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Yoğurtlu Taze Fasulye ÇorbasıYoğurtlu Taze Fasulye Çorbası Tarifi - Yoğurtlu Taze Fasulye Çorbasının Yapılışı - Taze Fasulye Çorbası Tarifi Malzemeler, 2 su bardağı ince doğranmış taze fasulye 1 adet orta boy soğan 1 adet tavuk suyu tablet 2 yemek kaşığı tereyağı 5 su bardağı su Terbiyesi için, 4 yemek kaşığı yoğurt 3 yemek kaşığı tepeleme un 1 adet yumurta sarısı 1 çorba kaşığı limon suyu Yarım bardak su Hazırlanışı, 1 Orta boy bir tencereye 5 bardak suyu alıp kaynamaya bırakın 2 İçine doğranmış taze fasulye ve tavuk suyu tabletini ilave edin 3 Fasulyeler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 15 dakika pişirin 4 Terbiyesini hazırlamak için derin bir kâsede yoğurt, un, yumurta sarısı, limon suyu ve soğuk suyu iyice karıştırın 5 Kaynamakta olan çorba tenceresinden 1 kepçe alıp terbiyeye ilave edin 6 Unun topaklanmaması için iyice karıştırın 7 Hazırladığınız terbiyeyi çorba tenceresine azar azar dökün 8 Sürekli karıştırarak çorbanın kıvam almasını sağlayın 9 Kısık ateşte 8 dakika kaynamaya bırakın 10 Soğanın kabuklarını soyup küp küp doğrayın 11 Tavaya tereyağını alıp kızdırın 12 Üzerine soğanı ekleyip rengi değişene kadar kavurun 13 Kavrulmuş soğanı kaynayan çorba tenceresine ilave edin 14 Çorbayı karıştırdıktan sonra ocaktan indirin 15 Sıcakken kâselere bölüp servis yapın |
|