Pazılı Bezelye Çorbası |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Pazılı Bezelye ÇorbasıMalzemeler 300 gr bezelye 200 gr pazı yaprağı 1 sap Pırasa ½ kuru soğan (yaklaşık 50 gr) 50 gr tereyağı 100 cc zeytinyağı 1 çorba kaşığı safran 1 tatlı kaşığı domates Salçasız Yapılışı Yaklaşık 1 litre tuzlu suda iç bezelyeleri yumuşayıncaya kadar 40 dakika haşlayınPırasayı halka halka,Soğanı ince yemeklik,pazıları ufak parçalar halinde doğrayınZeytinyağın yarısı ve tereyağı ile domates salçasını da koyarak sebzeleri kavurunHaşlanmış bezelyelerin yarısından fazlasını blenderden geçirerek püre getirin ve püreyi ,tane bezelyeleri suyu ile birlikte kavrulmuş sebzelerin içine katın ve safranı da koyarak ateşte çok az çevirin Tuz ve karabiberini unutmayın Servisten sonra her bir çorba kasesine kalan zeytinyağından bir miktar dökün İstenirse ince kıyılmış dereotu ile de çorba süslenebilir |
|