![]() |
Barbunyalı Pırasa Çorbası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Barbunyalı Pırasa ÇorbasıMalzemeler : -3-4 adet pırasa, -1 su bardağı haşlanmış barbunya, -1 adet havuç -2 yemek kaşığı mısır unu -yağ,tuz,salça -5 bardak su ![]() Yapılışı : -Pırasaları yıkayıp yapraklı kısımları ile birlikte 1 parmak kalınlığında doğrayalım (Sapları kalın ise önce uzunlamasına ikiye bölün) ![]() -Pırasaların üzerine mısır ununu serpip karıştırın, -Tencereye yağı(ben sıvıyağ-tereyağ karışımı kullandım) alın,dörde bölüp küçük doğradığımız havucu ekleyip biraz kavurun,salçayı ekleyip biraz daha kavurun ![]() -Suyu ekleyip kaynamasını bekleyin,kaynayınca pırasaları ve tuzunu ekleyin ![]() ![]() -Kısık ateşte pişirin ![]() NOT : Bu çorba yoğun kıvamlı oluyor ![]() ![]() AFİYET OLSUN ![]() ![]() ![]() ![]() Şefin önerisi:Mısır ekmeği ile tüketmeniz tavsiye olunur ![]() |
![]() |
![]() |
|