Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
asi, eksi

EKSi ASI

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

EKSi ASI



1/2kg patlıcan (Arzuya göre havuç,kabak) 1 kg domates 1,5 yemek kaşığı margarin 1 baş soğan 2-3 diş sarımsak 1 tatlı kaşığı şeker 2 yemek kaşığı un 1 çay kaşığı salça 1 yemek kaşığı nar ekşisi 1 yemek kaşığı tuz 1 yemek kaşığı nane

YAPILIŞI

Soğan ve sarımsak yağda sarartılıp kabuklarını soyulup ve doğranmış patlıcan ilave edilerek hepsi birlikte ateşte öldürülür Domatesin kabuğu soyulup, bir bardak suda eritilen un ve nar ekşisiyle süzgeçten geçirilir Şeker tuz ve 4 bardak su ilave edilerek bütün malzemeyle beraber pişmeye bırakılır Not: Arzu edilirse karpuz suyu ve üzüm suyu kullanılabilir Köftesi: Yukarıda tarif edilen oruk köftesinde ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp içi parmakla oyularak mekik şekli verilir İç yağı (margarin) makinede püre haline getirilerek, tuz ve nane ilavesiyle oyulan oruk köftelerinin (normal, şam oruğundan daha küçük) içine azar azar konup ağzı kapatılır Kaynayan çorba suyunun içine atılıp pişinceye kadar kaynatılır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.