![]() |
Acı ve Ekşi Çorba |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Acı ve Ekşi ÇorbaMalzeme - 4-6 kurumuş mantar - 115 gr ![]() - 1 paket tofu - 50 gr ![]() - 600 ml ![]() - 1 yemek kaşığı pirinç sirkesi - 1 yemek kaşığı light soya sos - Tuz, çekilmiş karabiber - 1 yemek kaşığı mısır nişastası Hazırlanışı Mantarı su ile ıslatın, mantarları yumuşayınca suyunu sıkınız ![]() Bütün malzemeyi ince şeritler halinde doğrayınız ![]() Yayvan bir tencere içersinde tavuk suyunu kaynatınız ![]() Tavuk suyu kaynayınca kesilmiş malzemeleri (Bamboo, tofu, tavuk, çin mantarı) ekleyip, 15 dakika kaynatınız ![]() En son olarak pirinç sirkesi, light soya sosu ve mısır nişastasını ekleyip, tuz ve karabiber ile baharatlandırın ![]() NOT : Kaynayan çorbaya mısır nişastasını katarken, devamlı karıştırın ve mısır nişastasını önceden küçük bir kasede su veya sıvı yağ ile sos kıvamına getiriniz ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|