Terbiyeli Kurufasulye Corbasi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Terbiyeli Kurufasulye CorbasiMalzemeler 1 5 su bardağı kuru fasulye2 soğan 2 çorba kaşığı margarin 4 çorba kaşığı domates püresi 8 su bardağı sıcak su Tuz, kuru nane, pulbiber Terbiyesi için: Yarım su bardağı süt kreması 1 tatlı kaşığı hardal 1 çorba kaşığı sirke 1 çorba kaşığı un 2 yumurta sarısı Tuz Yapilis Tarifi Kuru fasulyeyi akşamdan ıslatın Ertesi gün suyunu değiştirip yumuşayıncaya kadar haşlayın ve süzün Fasulyenin yarısını ayırın Kalan fasulyeleri robotta püre haline getirin![]() Hardal kremasını hazırlamak için; süt kreması, hardal, sirke, un, bir tutam tuz ve yumurta sarısını derin bir kaseye alın Krema kıvamına gelinceye kadar mikserle çırpın![]() Soğanları soyup küçük küçük doğrayın Margarini tencerede eritip soğanı pembeleştirin Fasulye püresi, sıcak su, domates püresi ve ayırdığınız fasulyeleri ilave edip 10 dakika kısık ateşte pişirin![]() Çorba koyulaşmaya başlayınca hazırladığınız terbiyeyi ekleyerek karıştırın 5 dakika daha pişirip ateşten alın Servis kaselerine paylaştırıp nane ve pul biber serpin Sıcak olarak servis yapın Afiyet olsun![]() ![]()
|
|
|
|