ISPANAK ÇORBASI |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
ISPANAK ÇORBASImalzemeler " 450 g kadar ıspanak " 1 kuru soğan " 1 yemek kaşığı tereyağı " 1 yemek kaşığı krema " 1 yemek kaşığı un " 2,5 su bardağı süt " Tuz yapılışı 1) Kuru soğanı soyup, minik doğrayıp, bir tencerede tereyağı ile kavurun Unu ilave edin ve 3-4 dak daha kavurun![]() 2) (Taze ıspanak ise: ayıklanıp, yıkanmış; benimki gibi donuk ve zaten doğranmış kullandıysanız: doğrudan); ıspanakları tencereye ekleyin; birkaç dak daha kavurun ![]() 3) Hepsini blendır kabına alın; üstüne sütün yarısını ilave edip, blendırda püre haline getirin ve tekrar önceki tencereye boşaltın Kalan sütü ilave edin, kremayı ve tuzu katın; 1-2 taşım daha kaynatıp, ateşten alın![]() 4) Sıcak servis yapın ![]() __________________ |
|
|
|