tavuklu yayla çorbası |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
tavuklu yayla çorbasıGereçler: 2 parça tavuk göğsü 1 çay bardağı pirinç 1 su bardağı haşlanmış nohut 500 gr yoğurt 1 çorba kaşığı un 1 diş sarmısak pulbiber nane (isteğe bağlı) tuz,karabiber Yapılışı: tavuk göğsünü haşlayıp ince ince liflerine ayırın bir kapta yoğurt,un ve tuzu iyice çırpın karışımı,didiklenmiş (liflerine ayrılmış)tavuk göğsünü ve nohutu tencereye koyun ve orta ateşte kaynayıncaya kadar karıştırın kaynayınca altını kısın ve 20/25 dk kadar pişirin bir tavaya biraz sıvıyağ koyun (dilerseniz tereyağı da olabilir)vw biraz kızdırın rendelenmiş sarmısağı ekleyin 15 sn sarmısağı tavada çevirin altını kapatın ve pulbiber ile dilerseniz naneyi ekleyin bu karışımı çorbanızın üzerine dökün çorbanız servise hazır,afiyet olsun Servis Önerileri: sarmısak sevmeyenler eklemeyebilir tereyağı yerine sıvıyağ tercih edin,daha hafif olacaktir
|
|
|
|