Anne Usulü Mantar Çorbası |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Anne Usulü Mantar ÇorbasıMalzemeler - 250 g mantar - 1 yemek kaşığı tereyağı (tepeleme) - 1 orta boy kuru soğan - 1 yemek kaşığı un (tepeleme) - 1/2 lt süt (ılık) - 1/2 lt su (ılık) - 1 avuç makarna (annem kelebek makarna atmış - 1 çay kaşığı kekik - 1 çay kaşığı nane - 3 diş sarımsak - 1 tatlı kaşığı tuz Yapılışı: 1 Mantarları yıkayıp zarlarını soyun ve ince ince dilimleyin 2 Tereyağını tencerede eritin, ince ince doğradığınız soğanı kavurun Mantarları ekleyerek kavurmaya devam edin![]() 3 Tencereye unu yavaş yavaş serpin, bir yandan hızlı hızlı karıştırın Daha sonra sütü ve suyu ekleyin, kaynayana kadar devamlı karıştırarak pişirin![]() 4 Kaynamakta olan çorbaya dilerseniz makarna ekleyin, 10 dk kadar daha -makarnalar pişene dek- pişirin![]() 5 Kekik ve nane serpin Sarımsakları tuzla döverek çorbaya karıştırın, 2-3 dk sonra altını söndürün Bu işlemleri ocaktan almadan hemen önce yaparsanız çorbanızın misler gibi bir kokusu olur![]() Dilerseniz serviste tereyağında pulbiber / kırmızıbiber kızdırıp çorbanın üzerine gezdirebilir, ya da bizim gibi sadece karabiber ve pul biber serpebilirsiniz ![]() ![]()
|
|
|
|