Brüksel Lahanası Çorbası |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Brüksel Lahanası ÇorbasıBrüksel Lahanası Çorbası Tarifi - Brüksel Lahanası Çorbası Nasıl Yapılır - Brüksel Lahanası Çorbası Malzemeleri Malzeme Listesi 1 Litre Et Suyu (4 Su Bardağı) Yarım Kilogram Brüksel Lahanası 3 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ 1 Adet Patates 1 Çay Kaşığı Tuz 1 Çay Kaşığı Karabiber 1 Adet Havuç Terbiyesi İçin: Yarım Adet Limon Suyu 1 Adet Yumurta Brüksel Lahanası Çorbası Nasıl Yapılır? 1 Brüksel lahanalarını temizleyip yıkayarak sularını süzün![]() 2 Havuçları yıkayarak dış kabuklarını soyun Eğer mümkünse fırça ile yıkayın, böylece dış kabuklarınızı soymanız gerekmez Küp küp doğrayın![]() 3 Lahanaları bütün olarak, doğranmış havuçlarla birlikte, iki kaşık zeytinyağında 7 dakika kadar soteleyin![]() 4 Bu sırada patatesi soyarak küp küp doğrayın ve tencereye ilave edin Havuçların pişme süresi daha uzun olduğu için patatesleri daha sonra ekliyoruz ki, fazla pişerek dağılmasınlar![]() 5 Sebzelerin üzerine tavuk ya da et suyunu ekleyin Dilerseniz sadece su lave edebilirsiniz![]() 6 Karabiber ve tuzu da ekleyerek kaynatın Kaynadıktan sonra ocağın altını kısarak 10 dakika daha kaynatın![]() 7 Yumurtanın sarısını güzelce ayırdıktan sonra bir kaseye alın ve yarım limon ile çırpın![]() 8 Ocağın altını kapattıktan sonra terbiyeye bir kepçe çorba koyun ve karıştırın Daha sonra bu karışımı yavaş yavaş tencereye ilave edin ve karıştırın![]() 9 15 dakika kadar dinlendikten sonra servis yapabilirsiniz![]() Afiyet Olsun ![]() ![]() ![]() |
|
|
|