![]() |
Levrek Çorbası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Levrek ÇorbasıMALZEMELER 1 kg ağırlığında levrek balığı 1 adet küçük patates 1 adet küçük havuç 1 çay kaşığı yeni bahar 1 çay kaşığı karabiber 2 baş soğan 1 çorba kaşığı yağ 1 fincan sirke 4-5 diş sarmısak 2 adet yumurta yarım limonun suyu HAZIRLANIŞI Bir tencereye temizlenmiş levrek parçalarını, soyulmuş bir bütün soğanı, bir kaşık sirkeyi ve bir kaç dal maydanozu koyun üzerlerine çıkacak kadar su ilave edip,etler kılçıklardan ayrılana dek haşlayın ![]() Soğuduğunda , suyu bir süzerek bir kaba boşaltın ![]() ![]() Diğer bir tencereye, bir çorba kaşığı yağı, küçük doğranmış soğanı, küp şeklinde doğranmış havucu ve patatesi koyup kavurun ![]() ![]() Kaynamaya başlayınca, bir kasede, bir dolu kaşık unu suyla bulamaç yapın ve kaynamakta olan çorbaya yavaş yavaş karıştırarak, katın ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|