Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Çorba

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çorbası, sivas, şalgam

Şalgam Çorbası Sivas

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Şalgam Çorbası Sivas



ŞALGAM ÇORBASI (SİVAS)


MALZEME:

İri şalgam 5-6 baş

Bulgur veya pirinç 1 kase

Tereyağı-margarin 2 çorba kaşığı

Kıyma 100 gr

Kuru soğan 2 adet


YAPILIŞI:

İri şalgamdan 5-6 baş alınır, iri göz rendeden geçirilir İstenirse tuzla ovularak (kekre) acı suyu giderilir 1-2 çorba kaşığı saya yağı, 1-2 baş doğranmış soğan sokarıcı yapılır Arzuya göre kıyma, kuşbaşı et, kemikli kavurma hangisi varsa 1-2 litre kaynayan suya sokarıçla birlikte 1 kase dolusu bulgur veya pirinç, et hepsi bir arada kaynatılır Bulgur pişmek üzere iken rendelenmiş şalgamlar atılır O da pişince ateşten indirilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.