![]() |
Irmik Çorbası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Irmik ÇorbasıMalzemeler ; ÇORBA İÇİN 6 su bardağı Hindi Suyu 2 su bardağı Süt 150 gr Hindi Eti (didiklenmiş) ½ su bardağı İrmik (100 gr) 10 adet Taze Nane Yaprağı 5 adet Taze Soğan (yeşil kısmı) 2 adet orta boy Domates Tuz, Kara Biber HİNDİ ETİ ELDE ETMEK İÇİN 1 adet Hindi Butu 10 bardak su 1 adet Kuru Soğan arzuya göre baharat (defne yaprağı, tane karabiber, maydanoz, kekik vb) Kemikli bir hindi budunu 2,5 lt su ile büyük bir tencerede, kuru soğan ve baharatlarla lezzetlendirerek, 1 saat kısık ateşte kaynatın ![]() ![]() yapılışı 6 su bardağı hindi suyunu ve 2 su bardağı sütü, derin bir tencereye koyun, kısık ateşte kaynatmaya başlayın ![]() ![]() ![]() Çorbaya küçük doğranmış domatesleri ilave edip, tuz ve karabiberle lezzetlendirin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|