Pirinçli Tavuk Çorbası |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Pirinçli Tavuk ÇorbasıPirinçli Tavuk Çorbası Tarifi - Pirinçli Tavuk Çorbası Nasıl Yapılır - Pirinçli Tavuk Çorbası Malzemeleri 2 adet tavuk göğsü 1 çorba kaşığı kekik 2 adet defne yaprağı 4 adet havuç Yarım su bardağı pirinç 2 demet maydonoz 1 diş sarmısak 6 çorba kaşığı mayonez 1 çorba kaşığı hardal Tuz Tavuk göğsünü, kekik, defne yaprağı, tuz ve karabiber ilave edilmiş suda haşlayın Tavuk suyunu süzgeçten geçirin İçine doğranmış göğüs etlerini ilave edin, bir gün bekletin Ertesi gün, üzerindeki yağları alın İnce dilimlenmiş havuç ve pirinci tavuk suyuna ekleyip, 20 dakika pişirin Sos için, ince kıyılmış maydonoz, dövülmüş sarmısak, mayonez ve hardalı karıştırın Sosu çorbayla karıştırarak servis yapın |
|