Sütlü Karnabahar Çorbası |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sütlü Karnabahar Çorbasıkarnabahar çorbası nasıl yapılır - çorba tarifleri ![]() Malzemeler: * 1 adet karnabahar (~500 g, ciceklere ayrilmis) * 2 adet kucuk patates (kup dogranmis) * 1 adet iri sogan (ince dogranmis) * 1 l su * 1 adet tavuk bulyon * 500 ml sut * 3 y k zeytinyagi* 1/2 c k kisnis* 1/2 c k kimyon* 1/2 c k paprika* 50 g rendelenmis kasar peyniri * Biraz tuz, karabiber * Bir kac dal taze kekik Yapilisi: 1 ![]() Teflon bir tavaya yagi alip kizdirin, sogani ekleyip seffaflasincaya kadar soteleyin Patates ve karnibahari tencereye ekleyip bir kac dakika daha kavurmaya devam edin![]() 2 ![]() Tavuk bulyonu suda cozdurup tencereye ekleyin Baharatlari ve sutu de tencereye ekledikten sonra atesi yukseltip kaynamaya birakin Corba kaynamaya baslayinca altini kisin ve tum sebzeler yumusayincaya kadar (~30 dk) pisirin![]() 3 ![]() Sebzeler pistikten sonra corbayi puruzsuz olana kadar blendirdan gecirin Eger corbaniz cok kati olursa biraz daha su ekleyerek kivami yakalayabilirsiniz![]() 4 ![]() Kasar peyniri ve kekik dallari ile susleyip sicak sicak servis yapin Afiyet olsun!Dilerseniz tavuk bulyon yerine gercek tavuk suyu kullanabilirsiniz, su miktarini ona gore ayarlamaniz yeterli! 7-8 kisilik |
|
|
|