![]() |
Terbiyli İşkembe Çorbası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Terbiyli İşkembe ÇorbasıMalzemeler : 500 Gr dana yada koyun işkembe 2 Çorba kaşığı margarin 2 Çorba kaşığı un Terbiye İçin 3 Adet yumurta 3 Kahve fincanı sirke 6 Diş sarmısak 1 Adet limon Kırmızıbiber Tuz Hazırlanışı : Terbiyenin Yapılışı : Derin bir kabın içerisinde üç yumurta sarısı ve bir limonun suyunu iyice karıştırın ![]() Kaynamakta olan çorbaya ilave edip bir dakika kaynatın ![]() Fazla kaynatırsanız çorbanın terbiyesi kesilir ![]() Yapılışı : İşkembeyi temizleyin ![]() Derin bir tencereye bolca su, tuz ve temizlenmiş işkembeyi koyup orta ateşte kaynamaya bırakın ![]() ![]() Köpükler kesilince tencerenin kapağını kapatıp işkembeler pişinceye kadar kaynatın ![]() İşkembeler pişince tencereden alıp, küçük küçük parçalara ayırın ![]() Başka bir tencerede bir çorba kaşığı yağ ile unu yakmadan kavurun ![]() İşkembe suyunu yavaş yavaş ilave ederek un ve yağa karıştırın ![]() Bir iki dakika kaynadıktan sonra işkembeleri ilave edin ![]() Çorba tekrar kaynamaya başladığında terbiyesini koyun ![]() Bir dakika daha kaynatıp ateşten alın ![]() Kalan bir çorba kaşığı yağ ile kırmızıbiberi tavada hafifçe yakıp çorbanın üzerinde gezdirin ![]() Sarımsaklı sirke ile servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|