![]() |
Kefal çorbası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kefal çorbasıMalzemeler: 1 Adet kefal balığı 1 Adet havuç 1 Adet patates 1 Adet kereviz 4-5 Adet defne yaprağı 1 Çorba kaşığı salça 1 Demet maydanoz 1 Adet limon 2 Çorba kaşığı un (tepeleme) 1-2 Çorba kaşığı tereyağı veya margarin 1 Adet soğan Tuz Hazırlanışı: Tencereye yağı alıp, eritin ![]() Soğanı yemeklik doğrayıp, ilave edin ![]() Soğanlar pembeleşene dek kavurun ![]() Patates, havuç ve kerevizin kabuklarını soyup, fındık iriliğinde doğrayın ![]() Sebzeleri de tencereye aktarıp, ara sıra karıştırarak sote edin ![]() Sebzeler yumuşamaya başlayınca tencereye yeterince su, salça ve tuz ilave edin ![]() Kefalin kafasını ve iç organlarını temizleyip, özenle yıkayın ![]() 2 santim eninde yuvarlak dilimler halinde kesin ![]() Tencereye iri doğradığınız balık parçalarını da ilave ederek ağır ateşte balıklar ve sebzeler yumuşayana dek pişirip, tencereyi ateşten alın ![]() Çorbanın suyunu delikli süzgeçten geçirin ![]() Tereyağını eritip, unu ilave edin ![]() Un sararana dek kavurun ![]() 1 Kepçe çorbanın suyundan ilave edip, unubulamaç haline getirip, tencereye aktarın ![]() 1 Taşım kaynattıktan sonra ateşten indirin ![]() Tabaklara birer dilim kefal koyup, üzerine çorbanın suyundan bir kepçe gezdirin ![]() Limon sıkarak servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|