Kremalı yörük çorbası |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kremalı yörük çorbasıMalzemeler: 250 gr ıspanak 300 gr haşlanmış nohut 300 gr haşlanmış aşurelik buğday 3 litre et suyu 1 su bardağı un 250 gr yoğurt 1 limonun suyu 1 çay kaşığı beyaz biber Yarım çay kaşığı rendelenmiş muskat 100 gr tereyağı Yarım çay kaşığı kırmızıbiber Yarım demet taze soğan Hazırlanışı: * Et suyu, nohut ve buğdayı büyük bir tencereye alıp kaynatın Yoğurt, un, limon suyu, kırmızıbiber, beyaz biber ve muskatı başka bir kapta çırpın Kaynayan et suyundan bir kepçe dolusu alıp yoğurtlu karışıma azar azar ve sürekli karıştırarak ekleyin Bu karışımı kaynayan et suyuna ilave edip tuzla tatlandırın 15 dakika pişirin * Ispanak ve taze soğanları temizleyin Ispanakları iri parçalar halinde, taze soğanları ise ince doğrayın Kaynamakta olan çorbaya taze soğanların yarısından fazlasını ve tereyağını ekleyin 10 dakika pişirin Çorbayı ocaktan indirmeye 5 dakika kala ıspanağı ilave edin Ayırdığınız taze soğanı çorbanın üzerine serpin Sıcak servis yapın |
|