![]() |
Harira Çorbası Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Harira Çorbası TarifiResimli Harira Çorbası Tarifi - Harira Çorbası ![]() ![]() Malzemeler 600 gr kuşbaşı et, 1'er cm’lik kesilmiş 3 soğan, irice doğranmış 200 gr nohut, bir gece önceden ıslatılmış 200 gr yeşil mercimek, yıkanmış 600 gr domates, soyulmuş ve doğranmış 4 kereviz sapı, doğranmış 1 yemek kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı karabiber Tuz Arzuya göre 1 tatlı kaşığı zencefil 2 tarçın çubuğu Yarım tatlı kaşığı safran 5 yemek kaşığı un 1 limonun suyu 1 demet maydanoz, doğranmış Hazırlanışı Eti, soğanı ve nohutları bir tencereye alın ![]() ![]() Kaynayınca oluşan köpüğü kevgirle alıp ateşi kısın ve kapağı kapalı halde yaklaşık bir saat pişirin ![]() Yeşil mercimeği, domatesi, kerevizleri, salçayı, karabiberi ve kullanıyorsanız baharatları ilave edin ![]() Mercimekler yumuşamaya başlayınca tuzunu atın ![]() Bu arada unu bir tavaya alıp, tahta bir kaşıkla karıştırarak azar azar yarım litre su ilave edin ![]() Tavayı ocağa alın ![]() ![]() ![]() Bu karışımı yavaşça çorbaya ekleyip çorba kremalı bir kıvam alana kadar birkaç dakika hızla karıştırarak pişirin ![]() Limon suyunu ve maydanozu ekleyin ![]() ![]() ![]() AFİYET OLSUN ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|