Erişteli Mısırlı Balık Çorbası |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Erişteli Mısırlı Balık ÇorbasıBalık Çorbası - Erişteli Çorba - Mısırlı Balık Çorbası Malzemeler 350 g balık eti (küçük kesilmiş) bir tutam beyazbiber 1/2 tatlı kaşığı tuz 25 cl (1 su bardağı) süt (tercihen yarım yağlı) 1 litre (4 su bardağı) balık suyu 125 g ıspanaklı erişte 175 g konserve tane mısır 1 çorba kaşığı ayçiçek yağı 15 g (1 çorba kaşığı) tuzsuz tereyağı 2 çorba kaşığı arpacık soğanı (ince doğranmış) bir tutam kekik Tarifi Balık etlerini akar su altında yıkayıp, sularını süzdürdükten sonra, bir tabakta beyazbiber ve tuzun yarısıyla karıştırarak, bir kenara bırakın Bir tencereye süt, balık suyu ve kalan tuzu koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak, karışımı bir taşım kaynatın Kaynayınca, tane mısırları ve erişteleri ekleyip, erişteleri yumuşayıncaya (ama diriliklerini bütünüyle yitirmemelidirler) kadar (8 dakika) pişirin Bu arada ayçiçek yağını ve tereyağını kalın dipli bir tavaya koyup, tavayı orta ateşe oturtarak, tereyağını eritin Eriyince balık etlerini koyup, karıştırarak 30 saniye pişirin Arpacık soğanlarını ekleyip, sürekli karıştırarak, 1 dakika pişirdikten sonra, kekiği ekleyip, 1 dakika daha pişirin Tencereyi ve tavayı ateşten alıp, tavadaki balıklı karışımı, tenceredeki erişteli karışıma katın Çorbayı büyük bir çorba kâsesine aktarıp, servis yapın alıntı |
|