![]() |
İFTAR MENÜSÜ |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İFTAR MENÜSÜDomates Çorbası Malzemeler 5 su bardağı su (bir bardağı et veya tavuk suyu olabilir) 1 çay bardağı un 1 çorba kaşığı tepeleme salça 1 çorba kaşığı tepeleme tereyağı 1 tatlı kaşığı tuz 1 kibrit kutusu büyüklüğünde kaşar peyniri rendesi Hazırlanışı Yağı tencereye koy, hafif ateşte erit, unu ilave et, beş dakika kavur, salçayı ilave et, bir dakika daha kavur, beş bardak suyu yavaş yavaş çırpma teli ile karıştıra karıştıra ilave et, pütürlü olmaması için sonra hızlı karıştır ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
İFTAR MENÜSÜ |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İFTAR MENÜSÜEzogelin Çorbası Malzemeler 1 Su bardağı kırmızı mercimek 1 Çorba kaşığı pirinç 2 ![]() 1 Adet soğan 2 Çorba kaşığı un 2 Çorba kaşığı margarin 2 Tatlı kaşığı nane 1 Tatlı kaşığı kekik Yarım çay kaşığı karabiber 1 Tatlı kaşığı kırmızı biber Yeterince su Tuz Hazırlanışı Kırmızı mercimekleri ve pirinci ayıklayıp, yıkayın ![]() Et suyunu kaynatın ![]() Mercimekleri, pirinci ve ayıklanmış bütün soğanı katıp, iyice yumuşayana dek pişirin ![]() Dilerseniz blendırdan veya süzgeçten geçirin ![]() Bu arada küçük bir tencerede yağı eritin ![]() İçine unu ilave edin ![]() Unun rengi değişene dek kavurun ![]() İçine azar azar ılık su dökün ![]() Krema kıvamına geldiğinde mercimeğin içine karıştırarak katın ![]() Tuzunu ayarlayıp, bir taşım kaynatın ![]() Başka bir tavada yağ eritin ![]() İçine kırmızı biber, nane ve kekiği katıp, yağla birlikte kızdırın ![]() Çorbanın üzerine gezdirerek döküp, servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
İFTAR MENÜSÜ |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İFTAR MENÜSÜSüzme Kırmızı Mercimek Çorbası Malzemeler 1 su bardağı kırmızı mercimek 5 su bardağı su 1 çorba kaşığı tepeleme un 1 çorba kaşığı tepeleme tereyağı 1 çay kaşığı kimyon 2 dilim bayat ekmek 1 tatlı kaşığı tuz Hazırlanışı Mercimekleri ayıklayın ve yıkayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Servis yaparken, küp şeklinde doğrayıp kızarttığınız ekmekleri ve kimyonu ekleyin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
İFTAR MENÜSÜ |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İFTAR MENÜSÜTarhana Çorbası Malzemeler 1 Çay kaşığı tuz 1 Tutam kırmızı biber 2 Çay kaşığı margarin 5 Su bardağı ılık su Hazırlanışı Toz tarhana bir kasede bir bardak ılık suyla ıslatılıp eritilir ![]() Diğer tarafa bir tencereye 4 bardak ılık suyla silme bir çay kaşığı tuz konur ![]() Orta ateşte kaynamaya bırakılır ![]() Su kaynamaya başlayınca kase içinde ezip sulandırılmış tarhana,karıştırmaya ara vermeksizin sicim gibi ince bir biçimde akıtılarak tencereye dökülür,karıştıra karıştıra pişirilir ![]() 10 dakika sonra çorbanız hazırdır ![]() Kaselere veya çukur tabaklara boşaltıldıktan sonra içine kırmızıbiber bulunan margarin kızdırılıp çorbanın üstüne dökülerek servis yapılır ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
İFTAR MENÜSÜ |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İFTAR MENÜSÜTavuk Çorbası Malzemeler 3 Su bardağı tavuk suyu 3 Çorba kaşığı yoğurt 1 Adet yumurta 1 Çorba kaşığı un 1 Parça göğüs eti 1 Çorba kaşığı margarin 1 Çorba kaşığı kırmızı biber Hazırlanışı Bir kapta yoğurt, yumurta ve unu karıştırın ![]() Tencereye tavuk suyunu dökün ve ocağa koyun ![]() Kaynamaya başlamadan hazırladığınız karışımı içine ilave edin ![]() Koyulaşmaya başlayınca daha önce küçük parçalara ayırdığınız tavuk etlerini içine atın ![]() Kaynayınca ocaktan alıp, servis kasesine boşaltın ![]() Küçük bir tavada margarini eritip içine kırmızı biberi atın ve kızdırın ![]() Sonra çorbanın üzerine gezdirip servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
İFTAR MENÜSÜ |
![]() |
![]() |
#6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İFTAR MENÜSÜYayla Çorbası Malzemeler 7 su bardağı su (bir bardağı et veya tavuk suyu olabilir) 1 kahve fincanı pirinç 1 kahve fincanı un 1 su bardağı yoğurt 1 yumurta 1 tatlı kaşığı nane 1 tatlı kaşığı tuz 2 çorba kaşığı tereyağı Hazırlanışı Suyu tencereye koyun, pirinci yıkayın ve suya ilave edin ![]() ![]() Bir kaseye yumurtayı kırın, unu, yoğurdu, tuzu ilave edin ve telle iyice karıştırın ![]() ![]() Bir tavada tereyağını eritin, naneyi ilave edin, biraz çevirin, kaynayan çorbanın üzerine ekleyip servis yapın ![]() Et sulu istenirse pişirirken yarı suyuna ekleyebilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|