Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
iftar, menüsü

İFTAR MENÜSÜ

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İFTAR MENÜSÜ





Domates Çorbası
Malzemeler

5 su bardağı su (bir bardağı et veya tavuk suyu olabilir)

1 çay bardağı un

1 çorba kaşığı tepeleme salça

1 çorba kaşığı tepeleme tereyağı

1 tatlı kaşığı tuz

1 kibrit kutusu büyüklüğünde kaşar peyniri rendesi

Hazırlanışı

Yağı tencereye koy, hafif ateşte erit, unu ilave et, beş dakika kavur, salçayı ilave et, bir dakika daha kavur, beş bardak suyu yavaş yavaş çırpma teli ile karıştıra karıştıra ilave et, pütürlü olmaması için sonra hızlı karıştır Bir taşım yüksek ateşte kaynat, sonra 10 dakika kısıkta pişir Servis yaparken, kırmızı toz biber, karabiber ve kaşar rendesini ilave et

Alıntı Yaparak Cevapla

İFTAR MENÜSÜ

Eski 06-28-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İFTAR MENÜSÜ





Ezogelin Çorbası
Malzemeler

1 Su bardağı kırmızı mercimek
1 Çorba kaşığı pirinç
25 Su bardağı et suyu
1 Adet soğan
2 Çorba kaşığı un
2 Çorba kaşığı margarin
2 Tatlı kaşığı nane
1 Tatlı kaşığı kekik
Yarım çay kaşığı karabiber
1 Tatlı kaşığı kırmızı biber
Yeterince su
Tuz

Hazırlanışı

Kırmızı mercimekleri ve pirinci ayıklayıp, yıkayın
Et suyunu kaynatın
Mercimekleri, pirinci ve ayıklanmış bütün soğanı katıp, iyice yumuşayana dek pişirin
Dilerseniz blendırdan veya süzgeçten geçirin
Bu arada küçük bir tencerede yağı eritin
İçine unu ilave edin
Unun rengi değişene dek kavurun
İçine azar azar ılık su dökün
Krema kıvamına geldiğinde mercimeğin içine karıştırarak katın
Tuzunu ayarlayıp, bir taşım kaynatın
Başka bir tavada yağ eritin
İçine kırmızı biber, nane ve kekiği katıp, yağla birlikte kızdırın
Çorbanın üzerine gezdirerek döküp, servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla

İFTAR MENÜSÜ

Eski 06-28-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İFTAR MENÜSÜ





Süzme Kırmızı Mercimek Çorbası
Malzemeler

1 su bardağı kırmızı mercimek

5 su bardağı su

1 çorba kaşığı tepeleme un

1 çorba kaşığı tepeleme tereyağı

1 çay kaşığı kimyon

2 dilim bayat ekmek

1 tatlı kaşığı tuz

Hazırlanışı

Mercimekleri ayıklayın ve yıkayın Beş bardak suyu tencereye dökün ve mercimekleri ilave edin Kaynadıktan sonra altını iyice kısıp yarım saat pişirin ve sonra suyuyla beraber süzekten geçirin Ayrı bir tencereye yağı koyun ve pembeleştirin, yavaş yavaş süzdüğünüz sulu mercimeği ekleyin ve pütür pütür olmaması için telle iyice karıştırın Tuzunu ilave edin, eğer koyu olursa biraz su ilave edebilirsiniz 20 dakika süreyle hafif ateşte pişirin

Servis yaparken, küp şeklinde doğrayıp kızarttığınız ekmekleri ve kimyonu ekleyin Limonda sıkabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla

İFTAR MENÜSÜ

Eski 06-28-2012   #4
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İFTAR MENÜSÜ





Tarhana Çorbası
Malzemeler

1 Çay kaşığı tuz
1 Tutam kırmızı biber
2 Çay kaşığı margarin
5 Su bardağı ılık su

Hazırlanışı

Toz tarhana bir kasede bir bardak ılık suyla ıslatılıp eritilir
Diğer tarafa bir tencereye 4 bardak ılık suyla silme bir çay kaşığı tuz konur
Orta ateşte kaynamaya bırakılır
Su kaynamaya başlayınca kase içinde ezip sulandırılmış tarhana,karıştırmaya ara vermeksizin sicim gibi ince bir biçimde akıtılarak tencereye dökülür,karıştıra karıştıra pişirilir
10 dakika sonra çorbanız hazırdır
Kaselere veya çukur tabaklara boşaltıldıktan sonra içine kırmızıbiber bulunan margarin kızdırılıp çorbanın üstüne dökülerek servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla

İFTAR MENÜSÜ

Eski 06-28-2012   #5
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İFTAR MENÜSÜ





Tavuk Çorbası
Malzemeler

3 Su bardağı tavuk suyu
3 Çorba kaşığı yoğurt
1 Adet yumurta
1 Çorba kaşığı un
1 Parça göğüs eti
1 Çorba kaşığı margarin
1 Çorba kaşığı kırmızı biber

Hazırlanışı

Bir kapta yoğurt, yumurta ve unu karıştırın
Tencereye tavuk suyunu dökün ve ocağa koyun
Kaynamaya başlamadan hazırladığınız karışımı içine ilave edin
Koyulaşmaya başlayınca daha önce küçük parçalara ayırdığınız tavuk etlerini içine atın
Kaynayınca ocaktan alıp, servis kasesine boşaltın
Küçük bir tavada margarini eritip içine kırmızı biberi atın ve kızdırın
Sonra çorbanın üzerine gezdirip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla

İFTAR MENÜSÜ

Eski 06-28-2012   #6
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İFTAR MENÜSÜ





Yayla Çorbası
Malzemeler


7 su bardağı su (bir bardağı et veya tavuk suyu olabilir)

1 kahve fincanı pirinç

1 kahve fincanı un

1 su bardağı yoğurt

1 yumurta

1 tatlı kaşığı nane

1 tatlı kaşığı tuz

2 çorba kaşığı tereyağı

Hazırlanışı

Suyu tencereye koyun, pirinci yıkayın ve suya ilave edin Bir kaynadıktan sonra kısık ateşte yarım saat pişirin

Bir kaseye yumurtayı kırın, unu, yoğurdu, tuzu ilave edin ve telle iyice karıştırın Kaynayan pirinçli suya telle karıştıra karıştıra ilave edin ve on dakika pişirin

Bir tavada tereyağını eritin, naneyi ilave edin, biraz çevirin, kaynayan çorbanın üzerine ekleyip servis yapın

Et sulu istenirse pişirirken yarı suyuna ekleyebilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.