![]() |
KASTİLYA ÇORBASI (ispanya) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() KASTİLYA ÇORBASI (ispanya)KASTİLYA ÇORBASI Kullanılacak malzeme (4 kişi için): 4 yumurta, 3 diş sarmısak, 6 dolmalık biber (bunların üçü yeşil, üçü kırmızı olmalıdır), 250 gramlık bir francala, 1 çorba kaşığı zerdeçal, 1+1/2 bardak et suyu (tavuk suyu da olabilir), 1 fincan mısır unu, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, yeteri kadar tuz ve karabiber, 1 bardak rendelenmiş kaşer peyniri ![]() Yapımı: Francalayı önce dilim dilim sonra da kuşbaşı iriliğinde parçalara doğramalı ve bunları kızgın bir fırına koyup peksimet gibi kızartmalı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 2 çorba kaşığı zeytinyağını bir güvece boşaltmalı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Çorbayı yarım saat kadar orta ısılı ateşte pişirmeli ![]() ![]() Güveci ateşten indirdikten sonra yumurtaları içine kırmalı rendelenmiş kaşer peynirini, tuzunu ve biberini serptikten sonra güvecin ağzını kapamalı ve çorbayı 5-6 dakika kadar dinlendirmeli ![]() ![]() Hakiki Kastiyle çorbasında et suyu yerine sade su konmakta, ekmek dilimleriyse ufak parçalara doğranmadan dilim dilim fırınlanmakta ve böyle dilim halinde güvece atılmaktadır ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|