Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Çorba

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çerkez, çorbasi

Çerkez Çorbasi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çerkez Çorbasi



Malzemeler

1 Bardak Mısır

1 Bardak Aşurelik Buğday

1 Bardak Yoğurt

2 Adet Yumurta

Sıvı Yağ, Tereyağ,Margarin Bir Miktar Tavuk Eti

1 Kaşık Un

Nane

Tuz



HAZIRLANIŞI

1 bardak mısır ve 1 bardak aşurelik buğday akşamdan ıslatılarak haşlanır

Diğer tarafta tencereye 3 karışım yağdan birer fincan konulur Un ilave edilerek 4-5 dk kavrulur Üzerine kaynar su konulur

Haşlanan malzemeler de ilave edilerek kaynamaya bırakılır Bir başka kapta yoğurtla birlikte 2 adet yumurta iyice çırpılır Biraz da su katılır Hazırlana karışım çorbaya yavaş yavaş karıştırılarak ilave edilir

Diğer tarafta ise br miktar tavuk eti haşlandıktan sonra doğranarak çorbaya katılır Tuz ve nane eklenerek bir kaç taşım kaynatılır Ocaktan indirdikten sonra 15 dk dinlendirilip servis edilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.