Çerkez Çorbasi |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Çerkez ÇorbasiMalzemeler 1 Bardak Mısır 1 Bardak Aşurelik Buğday 1 Bardak Yoğurt 2 Adet Yumurta Sıvı Yağ, Tereyağ,Margarin Bir Miktar Tavuk Eti 1 Kaşık Un Nane Tuz HAZIRLANIŞI 1 bardak mısır ve 1 bardak aşurelik buğday akşamdan ıslatılarak haşlanır Diğer tarafta tencereye 3 karışım yağdan birer fincan konulur Un ilave edilerek 4-5 dk kavrulur Üzerine kaynar su konulur Haşlanan malzemeler de ilave edilerek kaynamaya bırakılır Bir başka kapta yoğurtla birlikte 2 adet yumurta iyice çırpılır Biraz da su katılır Hazırlana karışım çorbaya yavaş yavaş karıştırılarak ilave edilir Diğer tarafta ise br miktar tavuk eti haşlandıktan sonra doğranarak çorbaya katılır Tuz ve nane eklenerek bir kaç taşım kaynatılır Ocaktan indirdikten sonra 15 dk dinlendirilip servis edilir |
|