![]() |
Balıklı Brokoli Çorbası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Balıklı Brokoli ÇorbasıBalıklı Brokoli Çorbası Tarifi - Balıklı Brokoli Çorbası Çorbası Nasıl Yapılır - Balıklı Brokoli Çorbası Malzemeleri Malzemeler Balıklı Brokoli Çorbası 30 g (2 çorba kaşığı) tuzsuz tereyağı 500 g brokoli (çiçekleri ayrılmış; sap bölümleri soyularak yaklaşık 2,5 cm boyunda kesilmiş) 2 pırasa (ayıklanıp, yıkandıktan sonra, ince doğranmış) 1 patates (soyulup, zar biçiminde doğranmış) 1 diş sarımsak (ince kıyılmış) 1/2 tatlı kaşığı kekik bir tutam karabiber (taze çekilmiş) 1/2 tatlı kaşığı tuz 4 su bardağı tuzsuz tavuk suyu 1/2 tatlı kaşığı kimyon 2 çorba kaşığı limon suyu (taze sıkılmış) 1/2 su bardağı krema 250 g beyaz balık eti (kılçığı ayıklanmış) Tereyağının yarısını ateşe dayanıklı bir tencereye koyup, brokoli çiçekleri ve sap parçaları, patates parçaları, sarımsak, kekik ve karabiberi ekleyin ![]() ![]() Tencereyi ateşten alıp, tuz, tavuksuyu, 75 cl (3 su bardağı) su ve kimyonu ekleyin; buharın çıkması için kapağını hafifçe aralık bırakarak kapatın ve % 100 ısıtılmış fırına verip, sebzeleri 15 dakika (her 5 dakikada bir karıştırın) pişirin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Başka bir tencereye kalan tereyağını koyup, tencereyi % 100 ısıtılmış fırına vererek, yağı eritin (yaklaşık 30 saniye) ![]() ![]() ![]() Öbür tenceredeki kremalı çorbayı 8 çorba tabağına bölüştürün ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|