Balıklı Brokoli Çorbası |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Balıklı Brokoli ÇorbasıBalıklı Brokoli Çorbası Tarifi - Balıklı Brokoli Çorbası Çorbası Nasıl Yapılır - Balıklı Brokoli Çorbası Malzemeleri Malzemeler Balıklı Brokoli Çorbası 30 g (2 çorba kaşığı) tuzsuz tereyağı 500 g brokoli (çiçekleri ayrılmış; sap bölümleri soyularak yaklaşık 2,5 cm boyunda kesilmiş) 2 pırasa (ayıklanıp, yıkandıktan sonra, ince doğranmış) 1 patates (soyulup, zar biçiminde doğranmış) 1 diş sarımsak (ince kıyılmış) 1/2 tatlı kaşığı kekik bir tutam karabiber (taze çekilmiş) 1/2 tatlı kaşığı tuz 4 su bardağı tuzsuz tavuk suyu 1/2 tatlı kaşığı kimyon 2 çorba kaşığı limon suyu (taze sıkılmış) 1/2 su bardağı krema 250 g beyaz balık eti (kılçığı ayıklanmış) Tereyağının yarısını ateşe dayanıklı bir tencereye koyup, brokoli çiçekleri ve sap parçaları, patates parçaları, sarımsak, kekik ve karabiberi ekleyin Tencerenin kapağını kapatıp, % 100 ısıtılmış fırına vererek, sebzeleri 5 dakika pişirin Tencereyi ateşten alıp, tuz, tavuksuyu, 75 cl (3 su bardağı) su ve kimyonu ekleyin; buharın çıkması için kapağını hafifçe aralık bırakarak kapatın ve % 100 ısıtılmış fırına verip, sebzeleri 15 dakika (her 5 dakikada bir karıştırın) pişirin Limon suyunu ekleyip, bir 15 dakika daha (her 5 dakikada bir karıştırın) pişirin Tencereyi fırından alıp, bir kenarda 10 dakika kadar ılındırdıktan sonra, sebzeleri blendır kabına aktararak, püre kıvamı alıncaya kadar karıştırın Püreyi tencereye aktarıp, kremayı ekledikten sonra, % 100 ısıtılmış fırında 2 dakika pişirin Sonra tencereyi fırından alıp, üstü kapalı olarak bir kenara bırakın Başka bir tencereye kalan tereyağını koyup, tencereyi % 100 ısıtılmış fırına vererek, yağı eritin (yaklaşık 30 saniye) balık etlerini koyup, % 100 ısıtılmış fırında 30 saniye pişirin Bir tahta kaşıkla karıştırıp, % 100 ısıtılmış fırında saydamlıklarını yitirinceye kadar (30 saniye) pişirmeyi sürdürün Öbür tenceredeki kremalı çorbayı 8 çorba tabağına bölüştürün Fırındaki tencereyi alıp, balık etlerini de tabaklara bölüştürerek, çorbayı sıcak servis yapın |
|