Düğün Evi Çorbası |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Düğün Evi ÇorbasıDüğün Evi Çorbası Malzemeler - Yarım kg koyun eti - 3 litre su - 1 adet küçük soğan - 1 adet küçük havuç - 2 kahve fincanı un - Yarım su bardağı et suyu - 1 tatlı kaşığı tuz - 2 adet yumurta sarısı - 1 adet limon suyu - 1 çorba kaşığı dolusu tereyağı - 1 çay kaşığı kırmızıbiber Süre:60 dk - 6 Kişilik Yapılışı Koyunun etini bir tencereye koyup üzerine 3 litre suyu ekleyip, 1 adet küçük soğan ve 1 adet küçük havuç koyup ateşte yaklaşık 45 dakika pişirin Kaynarken üzerindeki köpükleri delikli kepçe ile alıp atın ve pişince etleri bir tabağa çıkarın Bir süzgeç yadımı ile suyunu tencereye süzdürün, 2 litre kadar suyu bu tencereye süzün Bu suyu tekrar ateşe koyun Küçük bir kapta unla yarım su bardağı et suyunu iyice karıştırın ve kaynamakta olan et suyuna yedirin Sonra tuzunu ilave edip ağır ağır kaynatarak 15 dakika daha pişirin Tabaktaki koyun etini iyice temizleyip tavla zarı büyüklüğünde doğrayın ve çorbaya ilave edin 2 adet yumurta sarısını çatalla iyice çırpıp, limon suyunu ilave edin ve 1-2 kaşık çorba suyu ile ılık hale getirdikten sonra çorbaya ilave edin Yumurta karışımını ılık hale getirmezseniz yumurtalar tencereye ilave edilince pişer ve katılaşır bu duruma dikkat ediniz Tereyağını bir tavada kızdırıp içine kırmızıbibri ilave edip ateşten alın Çorbayı sıcak servis yaparken tabakların üzerine birer çay kaşığı kırmızıbiberli yağı gezdirin Kaynak:Kabasakalajans/Haymana/Tabaklı |
|