Yüksük Çorbası(Malatya) |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Yüksük Çorbası(Malatya)Malzemeler : 1/2 kg parça et 1 yemek kaşığı salça 2 yemek kaşığı tereyağı 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay bardağı nohut 1-1,5 su bardağı hazırlanmış mantı Hazırlanışı : Bir tencere de parça et yıkanarak ateşe koyulur Kendi bıraktığı suyu çekince 1 kaşık salça ile karıştırılır Üzerine bolca su konur, tuz atılırAkşamdan ıslatılmış nohut ilâve edilerek pişirilir Etli nohuda hazırlanmış mantılar konarak pişirilir Ateşten alınır Üzerine kızdırılmış tereyağı gezdirilir Sıcak olarak servis yapılır Mantı İçin:1 su bardağı un 1 yumurta 200 gr kıyma 1 baş kuru soğan Tuz-KarabiberUn havuz gibi açılır, ortasına yumurta, kenarına tuz koyularak, ılık su ilâvesi ile yoğrulur Diğer taraftan kıyılmış soğan, kıyma, tuz, karabiber koyulup yoğrulur Hamur 3 mm incelikte açılır Küçük karelere kesilir Ortasına kıymalı iç koyulup kapatılır Unlanmış tepsiye koyulur Fırınlandırılarak kurutur |
|