Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Çorba

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çorbasımalatya, yüksük

Yüksük Çorbası(Malatya)

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yüksük Çorbası(Malatya)



Malzemeler :


1/2 kg parça et

1 yemek kaşığı salça

2 yemek kaşığı tereyağı 1 tatlı kaşığı tuz

1 çay bardağı nohut

1-1,5 su bardağı hazırlanmış mantı


Hazırlanışı :

Bir tencere de parça et yıkanarak ateşe koyulur Kendi bıraktığı suyu çekince 1 kaşık salça ile karıştırılır Üzerine bolca su konur, tuz atılırAkşamdan ıslatılmış nohut ilâve edilerek pişirilir Etli nohuda hazırlanmış mantılar konarak pişirilir Ateşten alınır Üzerine kızdırılmış tereyağı gezdirilir Sıcak olarak servis yapılır


Mantı İçin:1 su bardağı un 1 yumurta 200 gr kıyma 1 baş kuru soğan Tuz-KarabiberUn havuz gibi açılır, ortasına yumurta, kenarına tuz koyularak, ılık su ilâvesi ile yoğrulur Diğer taraftan kıyılmış soğan, kıyma, tuz, karabiber koyulup yoğrulur Hamur 3 mm incelikte açılır Küçük karelere kesilir Ortasına kıymalı iç koyulup kapatılır Unlanmış tepsiye koyulur Fırınlandırılarak kurutur

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.