![]() |
Düğü Çorbası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Düğü ÇorbasıDüğü Çorbası tarifi - Düğü yemeği nasıl yapılır Düğü Nedir? Bulgurun un haline, düğü deniyor bu yörede ![]() ![]() ![]() ![]() Malzemeler - 1 su bardağı düğü -2 kaşık dolusu un -4 kaşık zeytinyağı -yeteri kadar su -1 adet patlıcan -5-6 adet domates -2 adet sivri biber -1 adet kırmızı biber -1 baş orta boy soğan -yarım demet maydanoz -tuz, karabiber, kırmızı biber, kimyon Servis sırasında: İsteğe bağlı -Sirke +dövülmüş sarımsak karışımı veya sarımsaklı yoğurt sos olarak yemeğin üzerine gezdirilir ![]() ![]() Yapılışı Düğü ve un , bir çay kaşığı tuz, yarım çay kaşığı karabiber, yarım çay kaşığı kimyon eklenerek yeteri kadar su ile hamur haline getirilir ![]() ![]() Diğer tarafta tencereye yağ, ince kıyılmış soğan ve biberler konur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|