Yoğurtlu Mantar Çorbası |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Yoğurtlu Mantar ÇorbasıMALZEMELER 12 adet kültür mantarı 1,5 kase yoğurt 2 diş sarmısak 3 yemek kaşığı un 3 yemek kaşığı tereyağı 5 su bardağı su Yarım limonun suyu Kırmızı pul biber Tuz yapılışı: Mantarları yıkayalım Üst tabakasını alıp, içinde limonlu su olan bir kaba koyalım Böylece mantarlarımız kararmayacaktır Süzüp aldığımız mantarları tavla zarı formunda doğrayalım Bir tencerede kaynattığımız suyun içine mantarları katalım Yarım saat kadar pişirelim Bir kasede yoğurdu, unu çırpma teliyle karıştıralım Çorbanın suyundan da katarak azar azar tencereye dökelim Bir yandan da topaklanmaması için karıştıralım 10 dakika kadar pişirip, sosunu hazırlayalım Bir tavada yağı eritelim, incecik kıydığımız sarmısakları ve kırmızı biberi (tercihinize göre acı ya da tatlı) ekleyip, sarmısaklar yanmadan, bir-iki çevirip, ateşten alalım Pişen çorbamızın üzerinde gezdirip, ocağı söndürelim |
|