![]() |
Kremalı Bademli Çorba |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kremalı Bademli Çorbamalzemeler 1 adet Bütün Piliç - 150 gr ![]() - 8 su bardağı su - 2 çorba kaşığı nişasta - 3 yumurta sarısı - 200 ml ![]() - 1 tatlı kaşığı zeytinyağı - 100 gr ![]() - 6 çorba kaşığı kıyılmış aramalı ot - karışımı (maydanoz, fesleğen, dereotu) - 2 çorba kaşığı kavrulmuş badem - Tuz yapilisi Hamuru, zeytinyağı ve 3 kaşık kıyılmış otla karıştırıp yoğuma Top şekli verip örtün ve kabarıncaya kadar bekletin ![]() ![]() ![]() ![]() Bütün piliç'i yıkayıp büyük bir tencereye alın ![]() ![]() ![]() Nişasta, çekilmiş badem ve kalan karışık otları piliç suyuna ilave edip nişasta eriyinceye kadar karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() Yumurta sarılarını kalan kremayla çırpıp pişmekte olan çorbaya azar azar yedirerek ve hızla karıştırarak ilave edin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|