![]() |
Fasulyeli Tavuk Çorbası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fasulyeli Tavuk ÇorbasıMALZEMELER 1 lt Tavuk Suyu 500 gr Haşlanmış Tavuk Göğsü 1 Soğan 1 Kereviz 100 gr Lahana 2 Çorba Kaşığı Margarin 300 gr Taze Fasulye 1/2 Su Bardağı Haşlanmış Kuru Fasulye 2 Çorba Kaşığı Biberiye YAPILIŞ TARİFİ Evde hazır tavuk suyunuz, yoksa bunun yerine et suyu tabletleri de kullanabilirsiniz ![]() elde edebilecek biçimde hazırlayın ![]() doğrayın ![]() ![]() sonra ince şeritler halinde doğrayın ![]() hafifçe kavurun ![]() ![]() ![]() Konserve fasulye kullanıyorsanız tencereye ilave etmeden önce suyunu süzün ![]() ![]() Tavuk göğsünü küçük parçalar halinde doğrayın ![]() fasulyenin suyunu süzün ![]() ![]() fasulyeyi tencereye ekleyin ![]() ![]() Fasulyeli tavuk çorbasını biberiye, tuz ve karabiberle tatlandırıp servis yapın ![]() Dilerseniz kuru biberiye yerine taze biberiye de kullanabilirsiniz ![]() çorbayı pişirdikten sonra biberiyeyi yıkayıp ayıklayın ve ince ince kıyıp çorbaya ilave edin ![]() Öneri: Kuru fasulyeyi haşlamak veya 1 gece boyunca suda bekletmek istemiyorsanız bunun yerine konserve kuru fasulye de kullanabilirsiniz ![]() Konserve fasulyeyi yemeğin veya çorbanın içine katmadan önce soğuk su ile durulayıp suyunu süzün |
![]() |
![]() |
|