Körili Şalgam Çorbası |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Körili Şalgam ÇorbasıMalzemeler 500 gr küçük şalgam Tuz 25 gr margarin veya tereyağı 1 küçük soğan, iyice rendelenmiş 2 çay kaşığı köri 600 ml tavuk suyu 1 çay kaşığı şeker yarım limonun suyu Taze öğütülmüş karabiber 150 ml krema 1 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz (Süslemek için) Yapilisı Şalgamları tuzlu kaynar suya atarak 3 dakika haşlayıp, süzün Bir tencerede margarini eritip, soğanla birlikte şalgamları ekleyin Tencerenin kapağım kapatıp, ağır ateşte 5 dak pişirin (Arada sırada tencereyi, sebzelerin birbirine yapışmaması için, sallayın) Köriyi ve tavuk suyunu ekleyin Şekeri ve limon suyunu katıp, tuz ve biberini ilave edin Tencerenin kapağını kapatıp, ağır ateşte şalgamlar yumuşayıncaya kadar 10 dak pişirin Şalgamları bir süzgeçten ezerek geçirin veya soğuttuktan sonra blendar'da püre haline getirin Şalgam püresini tekrar tencereye aktarıp iyice ısıtın Kaselere koyduktan sonra herbirine kremayı ilave edip karıştırın ve maydanozla süsleyin |
|