![]() |
İnebolu Usulu Ev Tarhanası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İnebolu Usulu Ev Tarhanasıİnebolu Usulu Tarhana - tarhana nasıl yapılır MALZEMELER 1,5 kg ![]() 1,5 kg ![]() 2 kg ![]() 1 demet maydanoz 1 demet dereotu 1/2 çay bard ![]() 1 tepeleme yemek kaşığı tuz (hamuruna) 2 kg ![]() Aldığı kadar un HAZIRLANMASI: 1-Soğanları halka halka doğrayıp tencerenin dibine dizin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 2-Malzemeniz iyice soğuduktan sonra kevgirden geçirin ve geriye kalan posayı atın ![]() 3-Unu bir kaba boşaltın ve ortasını havuz biçiminde açın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 4-10 gün boyunca süren yoğurma işleminizi de tamamladıktan sonra, ayakaltı olmayan bir yere temiz büyükçe bir örtü serin ![]() ![]() NOT:Koparttığınız parçalar ne kadar küçük olursa kurutma ve ufalama işleminiz de o kadar kolay ve başarılı olur ![]() ![]() ![]() 5-Örtüye dizme işleminiz bittikten sonra, yaklaşık 12 saat ön yüzünü kurumaya bırakın ![]() ![]() NOT:Kurutma işlemi hava sıcaklığına göre değişebilir ![]() ![]() ![]() 6-Kuruttuğunuz parçaları toplayın ve mutfak robotu yardımıyla ufalayın ![]() NOT:Tarhananızı küçük poşetlere koyup dondurucuda veya buzdolabında daha uzun süre muhafaza edebilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|