Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Çorba

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çorbası, kabak, pirinçli

Pirinçli Kabak Çorbası

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pirinçli Kabak Çorbası



malzemeler


4 adet kabak

1 su bardağı pirinç

1 çorba kaşığı tereyağı

1 adet kuru soğan

8 su bardağı su

1 adet et bulyon

1 tatlı kaşığı tuz

8-10 dal dereotu

yapilisi


Soğan ince kıyılır Kabaklar kuşbaşı büyüklüğünde doğranır Pirinç ılık, tuzlu suya ıslatılır Tencereye yağ konur Eriyince soğan atılır, şeffaflaşana dek kavrulur Üzerine kabak eklenir Yumuşayınca suyu süzülmüş pirinç katılır, birkaç kez çevrilir Üzerine sıcak su ilave edilir Pirinçler şişince tuz ve bulyon eklenir İnce kıyılmış dereotu serpilir, karıştırılır Ateşten alınır, sıcak olarak servise sunulur

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.