BADEMLİ PATLICAN ÇORBASI |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
BADEMLİ PATLICAN ÇORBASImalzemeler 3 çorba kaşığı ayçiçek yağı 2 adet orta boy patlıcan 125 gram margarin 1 5 su bardağı un7 5 su bardağı et suyu1 çay bardağı kabukları soyulmuş badem içi ½ limonun suyu tuz Yapılışı Patlıcanları tamamen soyup ortasından yarın ve bir tencereye koyun içine limon suyu, tuz, patlıcanları kapatacak kadar su koyup 10 dakika pişirin![]() Bir tencerenin içine margarini, unu koyup, çırpma teli ile ağır ağır karıştırarak, un renk değiştirinceye kadar pişirin ![]() Pişen patlıcanları unun içine koyup 1 dakika karıştırın ve et suyunu koyup kaynamaya bırakın Patlıcanlar püre gibi olsun Tel süzgeçten süzdürüp, tadını kontrol edin Bademleri ayçiçeği yağında kızartıp çorbanın üzerine koyarak servis yapın
|
|
|
|