![]() |
Yoğurtlu Havuç Çorbası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yoğurtlu Havuç ÇorbasıYoğurtlu Havuç Çorbası Tarifi - Yoğurtlu Havuç Çorbası Yapılışı - Yoğurtlu Havuç Çorbası Nasıl Yapılır - Yoğurtlu Havuç Çorbası Malzemeleri Malzemeler: 2 havuc 1 patates bir kücük avuc bulgur 1 dis sarimsak tuz, karabiber, pul biber 3 yemek kasigi süt 3-4 yemek kasigi yogurt 1 dolu yemek kasigi tereyag 1 yemek kasigi un 1,5 litre su Tereyaginda rendelenmis havuclari kavur, rengi dönünce unu ve sarimsaklari ekle, biraz kavur, üzerine önce biraz soguk süt ekleyip karistir, sonra kaynar suyu ekle, küp dogranmis patatesi ve bulguru da ilave et, kaynamaya birak ![]() ![]() Pistikten sonra blenderdan gecir, en son yogurdu bir kapta ezip, corbanin suyundan ilave ederek ilit ve karistirarak corbaya kat ![]() |
![]() |
![]() |
|