Yumurtalı çorba |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Yumurtalı çorbaYumurtalı çorba Tarifi - Yumurtalı çorba nasıl yapılır - Yumurtalı çorba yapımı Malzemeler: yarım kilogram kuşbaşı et 6 bardak su 1 soğan 1 havuç yarım demet maydanoz tuz 100 gram kaşar peyniri 2 çorba kaşığı limon suyu 1 4 demet maydanoz 2 yumurta sarısı hazırlanışı: et parçalarını yıkayın ve verilen miktarda su ile birlikte bir tencereye koyarak etler yumuşayıncaya kadar pişirin küçük parçalar halinde kesilmiş sebzeleri de katın ve 30 dakika daha kaynatın özerinde meydana gelen köpüğü ara sıra süzgeç ile alın bu arada yumurta sarılarını rendelenmiş kaşar peyniri ve limon suyu ile birlikte bir kabın içinde çırpın çorbayı kısık ateşte kaynatmaya devam ederken, yumurtayı karıştırarak çorbaya ilave edin kıyılmış maydanoz ile servis yapın |
|