Hamurlu Gerdan Çorbası |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Hamurlu Gerdan ÇorbasıMalzemeler 1 Adet gerdan 6 Su bardağı su 3 Adet yumurta 3 Çorba kaşığı un 3 Çorba kaşığı yoğurt 1 Çorba kaşığı tereyağ Kırmızı tozbiber Tuz, karabiber Kızartmak için sıvıyağ Hamuru için : 3 Adet yumurta Aldığı kadar un Tuz Süslemek için : Nane yaprakları Hazırlanışı * Gerdanı suda haşlayın * Haşlama suyunu başka bir tencereye alın * Yumurta sarıları, un ve yoğurdu ayrı bir kapta çırpın ve kaynamakta olan et suyuna karıştırarak ekleyin * Hamur malzemelerini karıştırıp biraz sert bir hamur hazırlayın * Hamura galeta biçimi vererek yuvarlayıp birer santim kalınlığında kesin * Hamurları sıvıyağda kızartıp kaynamış et suyuna ekleyin * Tuzunu ve karabiberini ayarlayın * Tereyağını eritip kırmızı tozbiberi ekleyin * Hazırladığınız sosu çorbanın üzerine gezdirin * Çorbayı kaselere alıp nane yaprakları ile süsleyin * Sıcak olarak servis yapın |
|