![]() |
Sutereli Havuçlu Balık Çorbası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sutereli Havuçlu Balık ÇorbasıSutereli Havuçlu Balık Çorbası Tarifi - Sutereli Havuçlu Balık Çorbası Yapılışı - Sutereli Havuçlu Balık Çorbası Nasıl Yapılır - Sutereli Havuçlu Balık Çorbası Malzemeleri 1 çorba kaşığı ayçiçeği yağı 1 soğan (ince doğranmış) 125 g kereviz (kabuğu soyulup, ince doğranmış) 1 patates (kabuğu soyulup, ince doğranmış) 2 su bardağı balık suyu 1 su bardağı süt (tercihen yarım yağlı) bir tutam kırmızıbiber 1/4 tatlı kaşığı beyazbiber 1 iri havuç (kazınıp, ince şeritler halinde doğranmış) 250 gram balık eti (beyaz renkli) 1 bağ suteresi (yalnız yaprakları) 2 tatlı kaşığı taze soğan (yalnız yeşil bölümleri; isteğe bağlı) 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber (isteğe bağlı) Bir tencereye ayçiçeği yağını koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak, yağı ısıtın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir tencereye 2 su bardağı su koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak, suyu bir taşım kaynatın ![]() ![]() ![]() Küçük bir tencereye beyaz renkli balık etlerini ve 2 bardak su koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak, bir taşım kaynatın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|