Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Çorba

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
balık, çorbası, havuçlu, sutereli

Sutereli Havuçlu Balık Çorbası

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sutereli Havuçlu Balık Çorbası



Sutereli Havuçlu Balık Çorbası Tarifi - Sutereli Havuçlu Balık Çorbası Yapılışı - Sutereli Havuçlu Balık Çorbası Nasıl Yapılır - Sutereli Havuçlu Balık Çorbası Malzemeleri

1 çorba kaşığı ayçiçeği yağı

1 soğan (ince doğranmış)

125 g kereviz (kabuğu soyulup, ince doğranmış)

1 patates (kabuğu soyulup, ince doğranmış)

2 su bardağı balık suyu

1 su bardağı süt (tercihen yarım yağlı)

bir tutam kırmızıbiber

1/4 tatlı kaşığı beyazbiber

1 iri havuç (kazınıp, ince şeritler halinde doğranmış)

250 gram balık eti (beyaz renkli)

1 bağ suteresi (yalnız yaprakları)

2 tatlı kaşığı taze soğan (yalnız yeşil bölümleri; isteğe bağlı)

1 tatlı kaşığı kırmızıbiber (isteğe bağlı)


Bir tencereye ayçiçeği yağını koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak, yağı ısıtın Isınınca soğanları ve kerevizleri ekleyip, yumuşayıncaya kadar (4 - 5 dakika) pişirin Patatesleri ve balık suyunu katıp, ateşi kısarak, tencerenin kapağını kapatın ve karışımı 15 - 20 dakika pişirin Tencereyi ateşten alıp, karışımı blendır kabına aktararak, püre kıvamı alıncaya kadar karıştırın Sonra yeniden tencereye boşaltıp, karıştırarak süt, bir tutam kırmızıbiber ile beyazbiberi ekleyin ve bir kenara bırakın

Bir tencereye 2 su bardağı su koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak, suyu bir taşım kaynatın Kaynayınca havuç şeritlerini koyup, 2 - 3 dakika haşlayın Tencereyi ateşten alıp, havuç şeritlerini delikli kepçeyle sütlü karışımın bulunduğu tencereye aktarın ve karıştırın

Küçük bir tencereye beyaz renkli balık etlerini ve 2 bardak su koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak, bir taşım kaynatın Kaynayınca ateşi kısarak 3 - 4 dakika haşlayın Tencereyi ateşten alıp, balık etlerini ve haşlama suyunu, sütlü karışımın bulunduğu tencereye aktarın Tencereyi kısık ateşe oturtup, suterelerini ekleyerek karıştırın Çorbayı tereler yumuşayıncaya kadar (2 - 3 dakika) kısık ateşte ısıtıp (kaynamamalıdır), tencereyi ateşten alın ve çorbayı 4 çorba tabağına bölüştürün Taze soğanları (isteğe bağlı) ve 1 tatlı kaşığı kırmızıbiberi (isteğe bağlı) serpiştirip, servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.