Zencefilli Patates Çorbası |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Zencefilli Patates ÇorbasıZencefilli Patates Çorbası Tarifi - Zencefilli Patates Çorbası Nasıl Yapılır - Zencefilli Patates Çorbası Malzemeleri Zencefilli Patates Çorbası 1 kg patates 1 adet havuç 1 adet pırasanın beyaz kısmı 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1 dilim zencefil 6 su bardağı tavuk suyu 1 çay kaşığı rendelenmiş zencefil 1 çorba kaşığı yoğurt 1 çorba kaşığı krema Patates ve havucu küp küp doğrayın, pırasayı ince kıyın Havuç ve pırasayı yağda kavurup patatesi ve dilim zencefili ekleyin, beş dakika kavurun Üzerine tavuk suyunu ekleyin Sebzeler yumuşayınca ocaktan alıp ılıtın, blender'dan geçirin ve bir taşım kaynatın Ocağı kapatıp toz zencefili katın Çırpılmış yoğurt ve kremayla servis yapın |
|