Hamurlu Mantar Çorbası |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Hamurlu Mantar ÇorbasıPoğaça gibi hazırlanan hamuru ve sarmısak karışımı ile farklı bir lezzetten ve eşsiz sunumdan oluşan bu çorba damaklarınızda unutamayacağınız bir tat bırakacak Malzemeler Hamuru için; 1/2 kg mantar 4 diş sarmısak 6-7 su bardağı un 1 tatlı kaşığı tuz Çorba için; 6 çorba kaşığı mantar çorbası karışımı 5 su bardağı süt 2 çorba kaşığı krema İnce kıyılmış soğan ve mantarı tencereye ekleyip yağda kavurun Mantarlar yumuşamaya başladığında maydanozu ekleyin Mantarlar iyice yumuşadığında ise karışımı ocaktan alıp, demlenmesini bekleyin Ayrı bir kaba karışımı döküp unu yavaş yavaş ekleyin Poğaça hamuru gibi hamurunuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve iyice bastırarak yassı bir hale getirin Çorbanın tarifi Hamur ile sütü tencereye ekleyin ve kaynayana kadar karıştırın Kaynamaya başladığında kremayı ekleyip ortalama üç dakika pişirin |
|