![]() |
Tavuklu Yoğurt Çorbası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tavuklu Yoğurt ÇorbasıMalzemeler Tavuk Suyu İçin: 1 adet bütün kemikli tavuk göğsü 2 adet havuç 1 adet defne yaprağı 1 çay kaşığı tane karabiber 1 adet kuru soğan 8 su bardağı su (2 lt) Çorba için: 2 yemek kaşığı un (30 gr) 4 adet yumurta 4 çorba kaşığı (75 gr) yoğurt (kaymağı ile birlikte) 4 su bardağı tavuk suyu 2 su bardağı soğuk su Tuz 1/2 limonun suyu 1 çorba kaşığı tereyağı veya margarin (15 gr) Toz kırmızıbiber Yapılışı Tavuk suyunu hazırlamak için; bir bütün tavuk göğsünü, bütün tavuk suyu malzemeleriyle birlikte, 45 dk kadar kaynatın ![]() ![]() ![]() Büyük bir kapta; un, yumurta, yoğurt ve 2 bardak suyu mikserle iyice çırpın ![]() Hazırlamış olduğunuz karışımı sürekli karıştırarak, kısık ateşte yoğun bir kıvama gelinceye kadar pişirin, iyice yoğunlaşmış olan çorbanızı, hazırlamış olduğunuz et suyundan 4 su bardağı kullanarak sulandırın ![]() ![]() Küçük bir tavada yağı kızdırın ve toz kırmızıbiber ekleyin ![]() Kızdırdığınız yağı, ateşten aldığınız çorbanın üzerine gezdirin ve hemen servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|