Şimşir Çorbası |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Şimşir ÇorbasıMalzemeler: * 1 su bardağı ince bulgur * 100 gr yağsız kıyma * 3 yemek kaşığı un * 1 küçük kuru soğan * 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı * 1er tatlı kaşığı domates ve biber salçası * 1-1,5 litre su (ben 1,5 litre kullandım, kaynarken suyunu çekti) * 1 su bardağı haşlanmış nohut * 1 tatlı kaşığı kuru nane * 1 limon suyu (ekşi sevmiyorsanız azaltabilirsiniz) * tuz, karabiber Yapılışı: 1/2 su bardağı suda 10 dk beklettiğiniz bulgura, kıyma, 2,5 yemek kaşığı un ve tuz katarak yoğurun Elinizi ıslatarak nohut büyüklüğünde köfteler yapın İnce kıyılmış soğanı yağda kavurun, kalan unu ekleyerek karıştırın Salçaları ve suyu ekleyin Nohutlarla birlikte 15 dk kaynatın Köfteleri ve naneyi de katarak 15 dk daha pişirin Tuzunu ve biberini kontrol edin Limon suyunu gezdirip ateşten alın Afiyet olsun |
|