![]() |
Patlıcanlı Domatesli Tavuk Çorbası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Patlıcanlı Domatesli Tavuk ÇorbasıPatlıcanlı Domatesli Tavuk Çorbası Tarifi - Patlıcanlı Domatesli Tavuk Çorbası Yapılışı - Tavuk Çorbası Nasıl Yapılır - Tavuk Çorbası Pişirme Süresi 8 su bardağı tuzsuz tavuk suyu 4 diş sarımsak (ince kıyılmış) 1 limonun suyu bir tutam karabiber (taze çekilmiş) 4 tavuk göğsü (yaklaşık 500 g ![]() 1 çorba kaşığı taze nane (kıyılmış) 1250 g olgun domates (kabukları soyulup, çekirdekleri çıkarıldıktan sonra, iri doğranmış) 1/2 tatlı kaşığı kekik 60 g beyazpeynir (suda bekletilerek, tuzu alındıktan sonra, ufalanmış) 350 g patlıcan (kabukları üstünde bırakılarak, küçük küpler halinde doğranmış) Tavuk suyunu büyük bir tencereye koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak, suyu kaynatın ![]() ![]() Tavuğu bir delikli spatula ve çatal yardımıyla çıkarıp, bir kenara soğumaya bırakın ![]() ![]() Tencerede kaynayan suya domatesleri ve kekiği ekleyip, ateşi kısarak, 10 dakika kadar pişirin ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|