Mangır Çorbası |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Mangır ÇorbasıMangır Çorbası Tarifi - Mangır Çorbasının Yapılışı - Mangır Çorbası Nasıl Yapılır Malzemeler: 1 su bardağı kuş gözü erişte 8-10 adet erik kurusu 1 avuç kesme erişte 8-10 kayısı kurusu 1 su bardağı pekmez 30 gr tereyağı 8 su bardağı su tuz Hazırlanışı: Kayısı ve erikleri ıslatın Tencereye alıp 8 bardak su ekleyin ve kaynatın Kuş gözü erişteyi ilave edip karıştırarak pişirin Yumuşamış kayısı ve erikleri küçük küçük doğrayıp tuzla birlikte çorbaya ekleyin Pekmezi ekleyip kaynatın Tencereyi ocaktan alın Tavada tereyağını eritip 1 avuç kesme erişteyi ekleyerek kavurun Çorbayı servis tabaklarına paylaştırın Erişteyi ekleyip sıcak olarak servis yapın Not: Bu çorba evdeki malzemelerin bir araya getirilerek üretildiği, yokluk yıllarının yemeğidir Kuş gözü, minik kare şeklinde kesilmiş erişteye denir Bu yemekte kullanılan erik türü, can erik ya da ilitiri denilen ekşi eriktir Kayısı ve erikleri ıslatın Tencereye alıp 8 bardak su ekleyin ve kaynatın Kuş gözü erişteyi ilave edip karıştırarak pişirin |
|