Abant Çorbası |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Abant Çorbasıçorba çeşitleri - çorba tarifleri - abant çorbası nasıl yapılır Malzemeler: 4 kişilik 1 lt'ye yakın su 100-150 gr kıyma 1 küçük soğan 1 patates 1'er kaşık yoğurt ve un 1 yumurta sarısı üzeri için: tereyağı kimyon nane Hazırlanması: Kıyma tuz ve karabiber ilavesiyle yoğurulup küçük köfteler haline getirilir ve kaynamakta olan suya atılır O pişerken ayrı bir yerde (tercihen teflon tavada) çok az sıvıyağda önce rendelenmiş soğan çok az kavrulup ardından patates rendesiyle birlikte kavrulmaya devam edilir, pembeleşmeden alınır ve köfteli suya ilave edilir Yoğurt, un ve yumurta sarısı çırpılıp yayla çorbasındaki gibi ılıştırarak çorbaya karıştırılır ve tuzu ayarlanır, biraz pişince nane ve kimyonlu yağ eklenir |
|