![]() |
Abant Çorbası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Abant Çorbasıçorba çeşitleri - çorba tarifleri - abant çorbası nasıl yapılır ![]() Malzemeler: 4 kişilik 1 lt'ye yakın su 100-150 gr kıyma 1 küçük soğan 1 patates 1'er kaşık yoğurt ve un 1 yumurta sarısı üzeri için: tereyağı kimyon nane Hazırlanması: Kıyma tuz ve karabiber ilavesiyle yoğurulup küçük köfteler haline getirilir ve kaynamakta olan suya atılır ![]() O pişerken ayrı bir yerde (tercihen teflon tavada) çok az sıvıyağda önce rendelenmiş soğan çok az kavrulup ardından patates rendesiyle birlikte kavrulmaya devam edilir, pembeleşmeden alınır ve köfteli suya ilave edilir ![]() Yoğurt, un ve yumurta sarısı çırpılıp yayla çorbasındaki gibi ılıştırarak çorbaya karıştırılır ve tuzu ayarlanır, biraz pişince nane ve kimyonlu yağ eklenir ![]() |
![]() |
![]() |
|